29.11.2007

Kela<3


Rahaa, vihdoin. Ja yllättävän paljon. Tällähän tulee peräti toimeen. Asiaa selvittäessäni kävi ilmi, että olen ollut jo niin pitkään saikulla, että joku raja meni rikki ja nyt minulle voi vihdoin antaa niin paljon rahaa että sillä oikeasti tulee toimeenkin. Huh. Loppui se toisen rahoilla eläminen sitten heti alkuunsa. (En katso valtion rahoilla elämisen olevan toisen rahoilla elämistä, sillä nehän sijoittavat minuun että joskus olisin taas tuottava yksilö. Ja näistäkin tuista menee kyllä 20% veroa heti.) Sainpas vihdoin maksettua tämän kuun vuokran ja ostettua lääkkeitä. Lääkkeiden hankkimiseksi piti vain kävellä siihen ainoaan apteekkiin joka tässä kaupungissa on auki (n. 2 km kauempana kuin lähin), kiitos farmaseuttien lakon. Mutta onpahan pollalle taas lääkettä joksikin aikaa.

Laiminlyöjä kävi tänään meillä vessassa ja toi samalla rahaa hänkin. Tunsin hetken itseni melkeinpä rikkaaksi. Nyt en enää, kaikki meni heti puhelin yms. laskuihin ja lääkkeisiin. Lisäksi oli ihan pakko hankkia lankaa että pääsen kutomaan.

Avokin äiti leikattiin tänään, mutta vielä ei saatu tietoa, onko syöpä levinnyt. Sitä odotellessa sädehoitoa ainakin viiden seuraavan viikon ajan joka arkipäivä.

Pitäisi saada soitetuksi mummolle että olisin tulossa kylään. Siellä pääsee jotenkin irti tästä arjesta joka täällä on kuitenkin koko ajan päällä. Siellä ei tarvitse kuin syödä, nukkua ja katsoa telkkaria. Ja sitäkään ei ole pakko seurata kuin sivusilmällä, jos sattuu tekemään käsitöitä samalla. Mummo on vain tyytyväinen, kun sinne ilmestyy, kun saa juttuseuraa. Vieläpä sellaista, joka ei jatkuvasti puhu lääkkeistään. Huonot puolet vierailussa ovat taas ne alkavat jutut siitä, kuinka minun ei pitäisi loata mielensärkijän mainetta puhumalla hänestä oikealla nimellä psykologeilleni ja lääkäreilleni, ja kuinka minun pitäisi nyt kuitenkin vaan antaa anteeksi ja olla niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. En tiedä, onko mummo vain tavallista hajamielisempi, vai suodattaako hän vain pois ne osat joita ei halua uskoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)