29.1.2008

Tästä alkaa uusi elämä


Psykiatri vaihtoi lääkitystäni. Nyt saan Sertralinia aluksi 50mg/päivä, nostellaan siitä sitten jos on tarvis. Pitäisi auttaa ahdistuskohtauksiini, eikä tuon pitäisi lisätä ruokahaluani. Psykiatrin mielestä painoni tulisi pudota nyt sitten melkein itsestään kun liikun joka toinen päivä ja Mirtazapiini jäi pois.

Huomasin, että Mirtazapiini paitsi lisäsi näläntunnetta, myös sai minut nukkumaan 12 h/yö. Olen nyt herännyt jo 9 tunnin unien jälkeen, ja kun viime yönä nukuinkin sen 12 (näin niin kivoja unia), olen ollut koko päivän ihan tokkurassa. Nukuin liikaa, jei! Suuri saavutus.

Toinen iloinen yllätys on, että tililleni on ilmestynyt rahaa. Ei paljoa, mutta sen verran että saan nuo lääkkeet ostettua. En keksi muuta selitystä kuin että joku on huomannut laskuttaneensa minulta jotain tuplasti ja palauttanut rahat. Muut hankinnat saavat odottaa, kunnes saan tämän kuun tuet ensi kuun toisella viikolla. Pitää hankkia urheilutavaraa, kun nykyiset eivät riitä kuin kahteen urheilukertaan viikossa. Ainoat aerobic-kenkäni eivät ehdi edes kuivua kunnolla, kun taas joutuvat käyttöön. Onneksi alennusmyynnit ovat vielä käynnissä.

Nyt odottelen soittoa että tietäisin milloin psykiatrini lausunnot (aargh, 12€) ovat valmiit. Sitten ne pitää kiikuttaa Kelaan (ah, Kela<3), jos tämä uusi lausunto sitten kelpaisi. Sain nyt sairauslomaa sen lopun, mitä sitä vielä sai kirjottaa, ja käskyn hankkia kesätöitä. Inhottavaa, kun sitä saikkua ei saa pidempään kuin 300 päivää, vaikka minullakin on vielä toimintakyky alentunut, eikä psykiatrini mukaan ehdi tässä kevään kuluessa vielä täysin palautuakaan. Eli töihin on suunnattava. Saa nähdä, väsyttääkö se minut uudelleen niin, että joudun uudelleen saikulle. No, syksyllä avokki pääsee alansa töihin, mikä tarkoittaa hänen tulojensa nelinkertaistumista. Hän voi sitten elättää minuakin, jos en tästä pääse tolpilleni ennen sitä. Sekin ahdistaa jo valmiiksi, kun ne kuitenkin ovat hänen rahojaan, ja koen syyllisyyttä siitä että pyydän niitä häneltä. Vaikka hän on kyllä sanonut, ettei se häntä haittaa, hänestä on vain kiva hemmotella minua hoitamalla raha-asiani. Nytkin hän maksaa kännykkälaskuni, kun lasku ehtii vanheta ennen kuin saan taas tukia (maksan kyllä takaisin). Toivottavasti löytäisin jotain töitä, että saisin elätettyä itse itseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)