15.1.2008

Terveisiä mummolasta


Täällä sitä ollaan, kaukana kaikesta sivistyksestä, ja kirjoitusrauhasta. Nyt mummo lähti lääkäriin, niin ehdin vähän kirjoitellakin. Olen onnistunut (tähän mennessä) pitämään uudenvuodenlupaukseni käydä joka toinen päivä joko salilla tai uimassa. Jotain eroa huomaa jo, kaksi kiloa on kadonnut jonnekin. Lisäksi onnistuin tänään heräämään jo puoli 8, enkä enää saanut unta. Eli nukuin ihan normaalinpituiset yöunet.

Olen tehnyt täällä enimmäkseen vain käsitöitä. Sain jo valmiiksi villahousut ja nyt teen ristipistotyötä, joka valmistuu tällä tahdilla reilussa viidessä vuodessa. Täällä on aina pakko olla jotain tekemistä käsille, tai hulluksi (tai hullummaksi) tulee.

Mummoni on kehunut kauheasti sitä, että järjestin siskolleni asunnon. Hänen mielestään mielensärkijän olisi pitänyt tajuta olla niin fiksu, että olisi järjestänyt asunnon jo viime syksynä. Mummo myös järjesti siskolleni rahaa, nyt kun kävi ilmi ettei hänelle makseta opintorahaa ollenkaan, kun vanhemmat ovat niin rikkaita. Saa nähdä, taipuuko mielensärkijä maksamaan siskolleni mitään. Hänen mielestään kaikki ikävät asiat kuuluvat aina muiden maksettaviksi. Esimerkiksi asuntolaina on kokonaan laiminlyöjän nimissä, samoin ruokaostokset, lasten tarvitsemat tavarat yms. kuuluvat laiminlyöjän maksettaviksi. Mielensärkijä ostaa vain kaikkea hauskaa, kuten hirmuisoja paketteja värikyniä nuorimmaiselle, joka sitten lahjoittaa niitä siskolleni, joka oikeasti tarvitseekin niitä. Tai tietokoneiden lisälaitteita. Mielensärkijältä löytyvät ne kaikki sanelukoneesta (ei toimi suomeksi) piirrustusalustaan (vaatii toimiakseen ohjelman, joka ei toimi nykyisessä winukassa).

Mummo yrittää kovasti ymmärtää, miksi olen masentunut. Se tuottaa hänelle vaikeuksia. Hän on ollut eläessään masentunut ukin kuoleman jälkeen, mutta siinä oli yksi selkeä syy sen masentumisen takana, eikä hän ymmärrä tilannettani, vaikka psykologiaa on aikoinaan opintoihinsa kuuluvana lukenut. Olen yrittänyt antaa olla, kun en itsekään oikein osaa sanoa sitä tarkempia syitä kuin mielensärkijän toiminta. Mummohan ei ole ikinä sen ihmisen taloudessa asunut, niin että tietäisi millaista se on. Sain muuten hänen kauttaan kuulla, että sekä laiminlyöjä että mielensärkijä ovat sitä mieltä että siskoni ja minä käytämme tai olemme ainakin kokeilleet huumeita, siskolleni on tehty ainakin yksi abortti ja että olisimme olleet mukana jossain saatananpalvojaporukoissa. Olisin revennyt nauramaan, ellen olisi joutunut oikomaan tällaisia puheita aiemminkin jo liian monta kertaa. Jos minulla on huono käsitys "vanhemmistani", heidän käsityksensä lapsistaan on sitten sitäkin vääristyneempi.

Kyllä, me olimme ihan normaaleja teinejä ja kokeilimme alkoholia kaveriporukassa, me molemmat olemme tahollamme käyttäneet poikaystäviemme kanssa ehkäisyä ja minulla oli paljon hevareita kavereina yläasteaikoinani. No, mielensärkijä luokittelee ihmiset mielellään "hyviin" ja "pahoihin", kun taas laiminlyöjä merkitsee ihmisen helposti "semmoiseksi" ja on hyvin pitkävihainen ja piintynyt käsityksiinsä, tekee ihminen sitten mitä tahansa. Siskoni esimerkiksi kertoi kahdesta kaveristaan, joista toinen näytti enkeliltä, mutta alkoholisoitui nuorena tultuaan teiniäidiksi ja kokeili huumeitakin. Toinen käytti tummaa kajalia ja muutenkin meikkasi vahvasti ja pukeutui mustiin, mutta oli aina kaikille erittäin mukava, avulias ja muutenkin hyvätapainen. "Vanhempani" käskivät siskoani aina kutsumaan tuon ensiksi mainitun kylään "kun se on niin ihana!" ja häätivät viimeksi mainitun lumihankeen odottamaan kyytiä vanhemmiltaan, kun "meille ei narkkarit jää yöksi!". Niinpä niin...

Takaisin ristipiston ääreen, se on ainakin yksinkertaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)