6.3.2008

Huh!


Meinasi sitten käydä pahasti. Olin tulossa kaupungilta kotiin mukavan illan jälkeen, kun kotikadun risteyksessä nostin katseeni ja näin auton tulevan vauhdilla päin kylki edellä. Onneksi auto osui ensin yhteen lumipenkkaan ja sitten pysähtyi toiseen eikä osunut minuun. Menin tietysti jututtamaan kuljettajaa, ja sain hänet tulemaan autosta ulos. Yksi ohiajajakin pysähtyi. Hän se huomasi, että kuski oli humalassa. Minä olin vain luullut että hän oli niin järkyttynyt, mutta kun mietin jälkikäteen, siinä jo oli jotain outoa ettei hän tajunnut olevansa oikeasti jumissa ennen kuin sen hänelle sanoin, eikä tuntunut osaavan avata tai sulkea autonsa ovia tai ikkunoita. Kai minä olen sitten niin sinisilmäinen, tai olin sitten itsekin niin järkyttynyt. Paikalle tuli vielä muitakin, ja se joka oli huomannut kuskin olevan humalassa kuiskasi yhdelle heistä että soittavat poliisit paikalle. Hän ja minä sitten siinä hämättiin kuskia soiton ajan ettei hän siitä olisi minnekään kadonnut. Vähitellen aloin tajuta mitä olisi voinut käydä, ja paniikkikohtaus teki tulojaan. Äkkiä halusin vain pois ja kotiin. Lähdin, mutta rauhoituttuani siinä puolen tunnin päästä tajusin että minun olisi ehkä pitänyt jäädä antamaan yhteystietoni poliisille. Olinhan ainoa silminnäkijä joka siihen paikalle jäi. Muut ajoivat paikalle myöhemmin. No, soitan huomenna poliisille ja kysyn haluavatko he ottaa tietoni ylös.

Toivottavasti en nyt syyllistynyt mihinkään. En oikein tiedä näistä asioista kun en ikinä ole ollut ulosajossa jossa kuski olisi toiminut niin kuin kai olisi kaikkien taiteen sääntöjen mukaan pitänyt tehdä. Traktorin lainaaminen että saa auton pois pellolta ja kiven päältä, ajaminen lähimmälle huoltoasemalle ja auton jättäminen sinne kun se vielä kulkee ei taida olla se paras tapa hoitaa asia. Varsinkin jos sen jälkeen vie matkustajat (kaikki alle 18v.) kotiinsa ja kieltää näitä kertomasta asiasta auton omistajalle, joka ei ollut antanut lupaa auton käyttöön. Toinen huono esimerkki: humalaisia kuskatessaan (selvänä) päätyy ojaan (koska noudatti humalaisen ohjeita peruuttaessaan), pyytää hinausapua ensimmäiseltä paikalle osuvalta autolta (joka oli täynnä humalaisia), joka ajaa sekin ojaan, pyytää hinausapua toiselta paikalle osuvalta autolta (joka sekin oli täynnä humalaisia), ja kun on taas tien päällä, antaa kuskin paikan yhdelle humalaiselle kyydittävälleen uhkailujen vuoksi, ja tämä kaasuttaa paikalta jättäen hinausköyden niille auttavaisille humalaisille. Tietysti uusi ajaja ei muista miten paikasta pääsee pois, eksyy ja saa auton jumiin jäiseen rinteeseen, jolloin pitää herättää lähitalon väki puoli 4 uudenvuoden päivänä ja antaa näille loput löytyvät viinakset palkkioksi. Loppu matka on karmea, koska humalainen kuski ajaa kaikilla kaistoilla ja karjuu tappavansa kaikki jos häntä vaaditaan antamaan kuskin homma sille selvälle.

Ottakaa näistä kaikki lapset opiksi: Älkää ajako humalassa, älkää antako humalaisen ajaa vaikka tämä mitä uhkailisi, ja soittakaa aina hätäkeskukseen jos käy pahasti.

Tärinä käsissä ja jaloissa alkaa vähitellen helpottaa. Toivottavasti saan yöllä untakin. Syyllistän nyt itseäni siitä etten jäänyt paikan päälle. Yritän rauhoittaa itseäni hokemalla että huomenna "ilmiannan" itseni. Asiaa ei auta, että pelkään poliiseja kuollakseni. He laukaisevat minussa auktoriteettien pelon, joka on minuun iskostettu todella syvälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)