27.3.2008

Hyvä olo jatkuu


Terapia tosiaan alkoi kuten ennustinkin. Sairaalaan menostani puhuttiin ja siitä miten ahdistus voi todellakin nopeasti pahentua. Kuulumisten ja osaston tapahtumista puhumisen jälkeen siirryttiin vähitellen siihen, miksi minua alkoi niin hirveästi ahdistamaan. Terppa ehdotti syyksi sitä, että annoin itselleni luvan tuntea erilaisia tunteita. Jotkut kuulemma kuvailevat ahdistusta sellaiseksi isoksi myökyksi tunteita, joita eivät vielä osaa erotella. Sitten kun niitä tunteita vähitellen tunnistaa ja käsittelee, ahdistus vähitellen kutistuu ja lopulta katoaa.

Eli tunteita on hurumykky, ja ahdistus helpottaa vasta kun ne kaikki on otettu vastaan ja käsitelty. Tunnen itseni jonkun festaritapahtuman ainoaksi lipunmyyjäksi. Kaiken lisäksi tuo lipunmyyjä taitaa olla aika tiukkapipoinen ja hidas rahastamaan. Voi-voi.

Alan epäillä laskeeko nukahtamislääkkeeni teho. Viime yönä jouduin taas ottamaan kaksi tablettia, ja silti nukkumattia sain odotella ihan luvattoman kauan. Avokki ehti katsoa leffan loppuun, tulla nukkumaan ja nukahtaakin huonosta olostaan huolimatta ennen kuin minulta lähti taju. (nopea Googletus tähän väliin) Aha, että voi teho laskea pitkäaikaisella käytöllä. Enhän minä ole käyttänyt sitä kuin vasta viikon (!). En kyllä ole mitään välipäiviä pitänyt, kun ei ole kukaan sellaisista puhunut. No, jos Opamox sitten toimisi paremmin. Pitää vain sitten ottaa se tarpeeksi ajoissa että ehtii vaikuttaa ennen kuin menen nukkumaan. Mikä tarkoittaa sitten sitä että nukuttaa koko illan ihan hulluna.

Toivon kyllä että vähitellen voisin päästä näistä lääkkeistä eroon. Olo on yhä hyvä. Eilen en tarvinnut Opamoxia lainkaan. Unohdin kyllä pahoinpidellä sen tyynyn, joten illalla kun yritin saada nukahdettua, kädet alkoivat nytkähdellä. Hakattiin sitten peittoa. Pitäisi kai pistää itselleen to-do-lista makkarin seinälle.

- Aamulääke

- Käy suihkussa (jos tarpeen)

- Pue

- Syö aamupala

- Petaa sänky

- Syö päiväruoka

- Pahoinpitele tyyny

- Syö välipala

- Käy kävelyllä tai liiku muuten

- Syö iltaruoka

- Syö iltapala

- Ota iltalääke

- Pese hampaat

- Vaihda yöpuku

- Nuku hyvin

On se vaikeeta. Noiden lisäksi pitäisi sitten käydä terapiassa, hoitaa kukat ja avokki ja siivota, pyykätä ja tehdä ruokaakin välillä. Elämä on rankkaa :)

Sain eilen päähäni askarrella jotain. Tein jääkaapin oveen magneettilevystä ison aaltokuvion. Koska levy on musta, tuli kuviostakin musta. Pitäisi kai jossain vaiheessa liimata sen pintaan joku mukavamman värinen paperi/tapetti/mikä lie. Sain myös loistoidean miten saan lääkkeet pysymään edes jotenkin järjestyksessä vaikka muisti pettäisikin välillä.

Tarvikkeet: 7 tulitikkuaskia Lidlistä, maalarinteippiä, kumilenkkejä, liimaa, tussi.

Tyhjennetään tulitikkurasiat. Otetaan yksi tulitikku mittatikuksi ja leikataan se niin pitkäksi että se pysyy kiilattuna tulitikkurasiassa poikittain, mutta niin lyhyeksi ettei rasia pullistele. Sitten leikataan tarpeeksi tulitikkuja mittatikun mittaisiksi. Itse käytin joka väliseinään 4 tulitikkua, ja tein joka laatikkoon 2 väliseinää, mutta saa varioida. Otetaan väliseinän verran tulitikkuja ja teipataan ne yhteen maalarinteipillä seinäksi. Saa käyttää liimaakin, mutta tämä on nopeampi ja tahrattomampi tapa. Kun on teipannut seinät kasaan, ne pistetään laatikoihin kohdilleen. Sitten laatikon ympärille kietaistaan sopivan kokoinen kuminauha, joka pitää seinät paikoillaan vaikka laatikkoa kuinka keikuttaisi. Isompi kuminauha niin, että se kulkee kummankin seinän kohdalta, tai kaksi pienempää, yksi/seinä. Vielä liimatipat seinien päihin ja annetaan kuivua yön yli. Jos liimatipat eivät suostu osumaan seinämiin, voi myös kokeilla sitä tapaa että kastaa seinämän päät liimaan ja pistää sitten paikoilleen ja kuminauhan vielä laatikon ympärille.

Tärkeintä on, että seinämien ja laatikon pohjan väliin ei jää pillerin mentävää aukkoa. Tällä tavoin tuntuu toimivan ihan hyvin. Kirjoittelin laatikoihin vielä jokaiseen viikonpäivän nimen ja pinosin ne sitten yöpöydälleni. Ensimmäiseen lokeroon menee hyvin aamulääkkeet, toiseen päivä- ja viimeiseen iltalääkkeet. Päivän lääkkeet voi ottaa mukaan kun pistää sen päivän tulitikkurasian ympärille kuminauhan ja pistää taskuunsa. Ylijääneet tulitikut voi änkeä johonkin tyhjään lääkelaatikkoon.

Kaikkea sitä saakin päähänsä kun tajuaa että laatikon pohjalla on tulitikkuaskeja, joita ei varmaan ikinä tule käytettyä, mutta pakko oli joskus vuonna X semmoisia ostaa kun kaveri antoi kynttilöitä lahjaksi.

Nyt alkaa ohjelma, jonka haluan katsoa. Palaillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)