19.3.2008

Hyviä elokuvia


Jännittää niin etten saa nukutuksi. Onneksi olen vuokrannut paljon hyviä leffoja. Tässä lyhyet arviot paremmuusjärjestyksessä:

Volver - Paluu
Aivan loistava leffa! Kadonnut äiti löytyy tyttären auton takakontista ja pitää piilottaa vierassängyn alle kunnes toinen sisaruksista saadaan pehmitettyä. Tässä leffassa oli lohdullinen tunnelma, ja sitä oli mukava katsoa kun koko ajan oli selvää että lopun on pakko olla onnellinen.

Toinen mahdollisuus
Aivan ihana rakkauselokuva. Mitä tekisit, jos saisit tietää että tyttöystäväsi kuolee alle vuorokaudessa?

Varpaisillaan
Ensimmäinen näkemäni elokuva, jossa on seksikohtaus kääpiön kanssa. Siitä ja kääpiöstä joka elää rattopojan elämää paljon tähtiä. Elokuva, jossa kääpiökasvuisuus on luonnollista, mutta leffa olisi voinut yrittää vähemmän olla loukkaamatta ketään. Amerikkalaisten leffojen heikkous: olet paha jos vastustat erilaisuutta ja erilaiset ihmiset ovat melkein pyhimyksiä. Tai siltä ainakin välillä tuntuu.

The Aviator - Lentäjä
Pitkä mutta mielenkiintoinen elokuva. Mutta jos ei perustuisi tositapahtumiin, ei olisi lainkaan niin kiinnostava. Oli hullun tuntuista tunnistaa ihmisiä, lentokoneita ja tapahtumia elokuvasta joka kertoi ihmisestä josta en muistanut kuulleeni ennen kuin katsoin elokuvan.

Kirjeitä Iwo Jimalta
Todella hyvin tehty mutta ylipitkä elokuva. Liikaa sotimista ja välillä en enää pysynyt kärryillä tapahtumissa. Luulin alun ja leffan nimen perusteella että elokuva kertoisi tapahtumista kirjeiden kautta, mutta ne jäivät aika lailla sivuosaan.

Ihmisen pojat
Keskiverto leffa täynnä yhteiskuntakritiikkiä ja toivoa, mutta ei ihan yllä korkeisiin tavoitteisiinsa. Tämä on nähty jo liian monta kertaa.

Pieni viilto vain
Rakkautta ja anarkiaa -merkki kertoo yleensä joko laadusta tai sitten todella oudosta häröilystä. Tämä leffa oli vailla päätä ja häntää. Mies joka panee kaikkea mikä liikkuu ja kuolee - paitsi ettei kuolekaan. Olisi nyt edes kuollut, olisin ymmärtänyt paremmin miksi koko elokuva oli tehty. Kai elokuva yritti tehdä naiskuvalleni jotain, mutta sen naiskuva oli aivan liian kapea että mitään olisi tapahtunut. Älkää vuokratko, älkää katsoko, ajantuhlausta.

En siis ole katsonut näitä kaikkia tänä yönä. Vain Toisen mahdollisuuden, Volverin ja Varpaisillaan. Voin kai tässä vaiheessa kertoa, että harrastan elokuvia. Lempiohjaajani ovat Tim Burton (paitsi Saksikäsi Edward: tylsä leffa) ja Pedro Almodóvar.

Elokuvia, jotka kaikkien tulisi nähdä:
Animea:
Naapurini Totoro
Porco Rosso
Paprika
Tulikärpästen hauta (paras sotaleffa ikinä)
Laputa - Castle in the Sky
Princess Mononoke
Ghost in the Shell
the Cat Returns
ym. ym. Jos se on animea, yleensä pidän siitä.
Animaatioita:

Vanhat Disneyn piirretyt
Painajainen ennen joulua
Wallace & Gromit -pätkät
Dumbo
Disneyn Fantasia
Näyteltyjä:

Volver
V niin kuin verikosto
Matrix -elokuvat
Ja paholainen loi naisen
the Others
Mouling Rouge
Finding Neverland
Vanhat spagetti-westernit joissa on Clint Eastwood
Pan's Labyrinth
Maija Poppanen
Sound of Music
Seven

Olen viime aikoina pitänyt erityisesti kahdesta näyttelijästä: Tim Burtonin luottomiehestä Johnny Deppistä ja Volverissakin esiintyvästä Penélope Cruzista. Tuntuu että missä heidät näenkään, pidän siitä elokuvasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)