19.7.2008

Löytyipäs taas syy piristyä


Avokki heitti ilmaan tuossa kääntyessään kotona, että kai minä olen jo lukenut uudesta Batmanista aivan kaiken. No en tietenkään ollut. Olen pelännyt, ettei se kuitenkaan ole yhtä hyvä kuin mitä hype on antanut ymmärtää, mutta googlettelin huvikseni arvosteluja kyseisestä rainasta, ja nyt olen jo toinen jalka leffateatterin aulassa ostamassa lippuja. Aarhg. Aina olen ollut hirmuinen batman-fani. Onneksi näin Batman Foreverin ja Batman&Robinin niin nuorena, että ne olivat silloin vielä todella hyviä (löytyvät hyllystä edelleen videoina, mutta niitä katsotaan vain silloin kun halutaan nauraa ja ollaan to-del-la humalassa). Vanhempana näin sitten Batmanin ja Batman - paluun. Mutta kaikissa näissä leffoissa oli yksi vika: Batmania ei otettu vakavasti. Batman Begins vihdoin teki niin, mutta sekään ei ollut täydellinen. Alussa jaariteltiin, kontattiin pitkin vuoria ja töllisteltiin typerän näköisiä kyläläisiä. Ja se koko päävihollinen... Huh-huijaa.

Mutta Batmobil oli upea. Siitä alkoi pitää vielä enemmän, kun dvd:n extroista selvisi, että auto on ihan oikeasti rakennettu ja toimiikin kuten pitää. Ainoa, mikä autossa oli yhä huvittavaa oli tuli perseen alla, mutta siitä Hollywoodissa kai ikinä päästetään irti, onhan se niin näyttävää. (Ja minähän periaatteesta vihaan autoja ja raahaisin ne kaikki romuttamolle, jos annettaisiin). Batmanin näyttelijääkään ei tarvinnut hävetä, vaan saattoi kuolata rauhassa (vaikka hän näyttääkin vähän liikaa Tom Cruiselta minun makuuni (Tom Cruise - yäk! Jos ette usko, katsokaa amerikkalainen versio Vanilla Sky -leffasta.)) Minusta Batman ei ole Batman, ellei hänellä ole oikeanlaista leukaa, ja Christian Balella on tarpeeksi hyvä.

Nyt kun vain ensi-ilta tulisi nopeasti. Ja kun muistaisi vielä ostaa siihen liputkin ajoissa. Laitoin varmuuden vuoksi taustakuvaksi tämän etten vain unohda. En tykännyt Jokerista Batmanissa. Muistan vieläkin ne hampaat jotka jäivät säksättämään verilammikkoon... Jotenkin se Jokeri ei ollut uskottava. Toivottavasti tämä uusi versio on parempi. Ainakin meikki on minusta todenmukaisempi. Tuolta voisi uskoa hullun, pahoinvoivan ihmisen näyttävän. Jack Nicholsonin Jokeri oli liian siloiteltu. Siinä oli vielä samaa henkeä kuin 60-luvun Batmanissa.

Taidetta pitää olla olemassa, jotta ihmisraadot jaksaisivat elää tässä hullussa maailmassa. Taidetta, mielikuvitusta, tarinoita. Jos nyt alkaisi lukea seuraavaa Terry Pratchettiä, Onttujen toista kirjaa. Luin jo Tähtihatun tänään, se oli hyvä. Ontuista en pidä yhtä paljon, mutta nyt on hyvä syy valvoa kun avokki lähti jatkojen jatkoille kaupungille, ja tarvitsee ehkä taluttajaa ovelta sänkyyn... Sitten joskus kun hän kotiutuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)