23.12.2010

Hyvää joulua!


Päivän ensimmäinen riita saatiin aiheesta minä en osaa hypätä Asassins Creed II -pelissä. Avokki osti tuon minulle joululahjaksi, ja pääsin tänään kokeilemaan sitä. En ole ykköstä koskaan pelannut, ja joka pelin alkuun pitäisi opetella tarvittavat näppäimet. Kävely, ok. Tappelu, ok. Ihmisille puhuminen, ok. Juoksu ??? Hyppääminen ???????? Kyselin avokilta apuja, kun hän oli jo eilen illalla tuota vähän pelannut, mutta lopulta molemmilta meni hermo. Taidan tarttua tuohon peliin vasta, kun avokki ei ole neuvomassa tai sitten en koskaan. On kyllä minusta pelin vika, jos pelaaja turhautuu jo perusjuttuja opetellessaan. Jos ei onnistu vaikka kuinka yrittäisi, peli jää pelaamatta. Siksi meillä pölyttyy nurkassa The Simpsons -peli Wiille. Sitä pääsimme aika pitkälle, kunnes piti hypätä yli-Bartmaisen korkealle, ja homma jäi siihen. Pompimme ikuisuuden, mutta Bart ei vain jaksanut loikata tarpeeksi korkealle. Katsoimme lopulta jopa Walkthroughstakin, mutta siellä luki vain "hyppää".

Vieläkin muistan jokun tietokonepelin jossa piti päästä pois Bermudan kolmiosta dinosaurusten ja jättimäisten hyönteisten keskeltä. Peli loppui siihen, että krokotiili ei hypännyt, vaikka sen kaiken järjen (ja walkthrough:n mukaan) piti. Piti ottaa pieni lisko kiinni, tappaa se ja ripustaa liaaniin. Krokotiilin piti sitten hypätä ja syödä se, ja minun piti pystyä hyppäämään sen krokotiilin ja joen yli toiselle puolelle. Ei toiminut. Pistin liskon paikoilleen, odotin, ei mitään. Lopulta menin ja yritin hypätä sen joen yli, kroko söi minut. Lopulta meni hermo, varsinkin kun pelin pystyi tallentamaan vain tietyissä kohdissa ja niitä oli liian harvoin. Sitten oli peli, jossa piti tappaa mutanttiliskoja. Pääsin siinäkin pitkälle, kunnes homma loppui siihen, etten löytänyt sulkia, jotka antoivat erilaisia kykyjä: ilmassa leijuminen, tulessa kävely jne. Ensimmäisen sulan löysin, mutten millään yltänyt siihen. Muita en edes löytänyt, ja jossain vaiheessa olisi pitänyt kävellä laavakentän yli, ja homma jäi siihen.

Zeldaa jaksoin Wiillä pelata läpi asti ja yritin tehdä lisätehtäviäkin, kun sen pelaaminen oli niin käyttäjäystävällistä. Sekin loppui sitten siihen, ettei lohikäärme vain mahtunut siitä neulansilmästä, josta sen muka piti mahtua, mutta eipä se paljoa harmittanut, kun peliaikaa oli siinä vaiheessa jo useita vuorokausia takana. Simssiä olen pelannut, kaikkia kolmea, SimCityäkin useampaa peliä. Missään nimessä en ole yhtä himopelaaja kuin suvun miespuoliset jäsenet, mutta en sentään ole täysin ummikko. Ehkä siksi minusta ei ole tullut noiden pelien suhteen yhtä hyvää kuin olisin halunnut, kun en jaksa hangata mahdotonta kohtaa tuntikausia. Jos pelin pelaaminen ei ole enää kivaa, lopetan. Siksi minua ärsyttää, kun Tetris nopeutuu jatkuvasti. Voisin hyvin pelata niin, että taso 4 jatkuisi ikuisesti.

No, siinä oli tarpeeksi peliangstia. Jouluasiat edistyvät, enää puuttuu kotikaljaa ja suklaa on jo käynyt valitettavan vähiin. Vielä pitäisi imuroida ja sitten voi tuoda kuusen sisään. Tänä vuonna vaadin, että kuusi koristellaan suklaakarkeilla niin kuin aikoinaan meillä oli. Mitään vain ei tapahdu, ennen kuin saan puettua. Heräsin klo 13 puhelimen soittoon ja olen siitä asti hortoillut aamutakissa. Pitäisi kai yrittää vähän ryhdistäytyä. :) Toivotaan, että riitelyt loppuvat tähän, sillä mikään ei ole niin inhottavaa kuin riitely jouluna.

Viettäkäähän mukava, kiireetön ja pakoton joulu tänä vuonna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)