11.4.2011

Ei oireile tarpeeksi vakavasti


"Käytti lasta hyväkseen yli 7 vuotta - tuomio aleni hovissa

Perjantai 8.4.2011 klo 16.21

Kouvolan hovioikeus on alentanut törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä annettua vankeustuomiota neljään vuoteen.

Kymenlaakson käräjäoikeus oli määrännyt miehelle viisi ja puoli vuotta vankeutta, mutta hovioikeus katsoi, että käräjäoikeuden tuomio oli yleiseen rangaistuskäytäntöön nähden liian ankara.

Kotkalaismies oli käyttänyt tuttavaperheen tyttöä hyväkseen yli seitsemän vuotta. Hän houkutteli 20 vuotta itseään nuoremman tytön sukupuoliyhteyteen rahalla tai lahjoilla.

Hyväksikäyttö oli alkanut 2000-luvun alussa, kun tyttö oli 11-vuotias. Hyväksikäytöt olivat tapahtuneet miehen kodissa.

Yksi kolmesta tuomarista katsoi, että sopiva tuomio olisi ollut kolme vuotta. Tuomari katsoi muun muassa, että uhrilla ilmenneet mielenterveydelliset ongelmat eivät olleet erityisen vakavia. Hän piti lieventävänä myös sitä, että mies ei ollut tytön lähisukulainen.

STT"

Uhri EI OIREILLUT TARPEEKSI VAKAVASTI. Siis anteeksi mitä? Miten tämä tuomari on tämän määritellyt? Onko hän seurannut uhria vuoden, 10, tai 20 vuotta todetakseen, mitkä vaikutukset teolla oli? Esimerkiksi minä: Olin koulussa hiljainen oppilas, joka teki läksyt tunnollisesti. Minulla ei ollut paljoa kavereita (0), mutta opettajien mielestä minulla ei ollut muita ongelmia kuin krooninen myöhästely. En viillellyt itseäni, en juonut ikäisiäni enemmän, en käyttänyt huumeita. Aloin oireilla kunnolla vasta päästyäni kotoa pois. Silloinkin oireilin opiskelemalla kuin viimeistä päivää (useita vuosia!) ja polttamalla itseni loppuun. Vasta, kun hakeuduin terapiaan, alkoi ahdistus olla sitä luokkaa, että halusin sen vain loppuvan ja päädyin suljetulle osastolle itsetuhoisuuden vuoksi. Eli vasta 9 vuotta seksuaalisen hyväksikäytön jälkeen romahdin. Kuulemma harvinaisen nuorena, sanoivat hoitajat suljetulla. Suurin osa naisista kuulemma kokee tämän romahduksen n. 40-vuotiaana. Joku romahtaa, kun saa lapsen. Joku romahtaa, kun oma lapsi saavuttaa sen iän, jossa hyväksikäyttö alkoi. Joku romahtaa vasta kun dementia iskee. Joillakin ensimmäinen näkyvä, selkeä oire on itsemurha.

Joten: MISTÄ HELVETISTÄ se tuomari tiesi, ettei uhri tule oireilemaan niin vakavasti, että tuomiota voidaan alentaa? Minun oireiluni on alentanut elämänlaatuani yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Seksuaalinen hyväksikäyttöni on maksanut valtiolle menetettyinä verotuloina (en ole jaksanut mennä töihin, valmistumiseni on kaksi vuotta myöhässä), hoitohenkilökunnan, poliisien, syyttäjän palkkoina, Kelan tukina, paljon enemmän kuin pystyn laskemaan. En ole elänyt. Ahdistus on ollut niin kaiken nielevää, ettei siltä ole jäänyt tilaa elämästä nauttimiseen. Laittakaa nyt sitten tälle hinta.

En saa kertoa kenellekään, jolla ei ole vaitiolovelvollisuutta, kuka minua on käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen, etten syyllisty kunnianloukkaukseen. Mielensärkijän pitäisi saada teoistaan tuomio, jotta voisin, mutta sitä ei ole tulossa, koska A) näytön puute B) seksuaalinen hyväksikäyttöni loppui ennen kuin laki muuttui v. -97. Näyttöä taasen ei ole kuin minun ja sisarusteni oireilu, mutta sehän nyt voi johtua mistä vain. Jos me kaikki edes vahvistaisimme kertomani, mutta kun ei. Veljeni mukaan mitään pahaa ei ole tapahtunut. Mielensärkijällä nyt välillä menee hermo, mutta sitten se vain huutaa. Siskoni mukaan mitään pahaa ei ole tapahtunut, vaikka mielensärkijä onkin hullu. Minä olen ainoa, joka tunnustaa nämä asiat itselleen ja voi puhua niistä. Veljeni ei voi tunnustaa itselleen, että mielensärkijä on käyttänyt häntä hyväkseen, koska isä oli hänen lapsuudessaan ainoa, jolta sai hellyyttä. Hän on nauttinut saamastaan huomiosta ja hellyydestä ja sulkenut pois sen, mitä siitä seurasi (huom! tämä on päättelyä veljeni oireiden ja puheiden perusteella. En ole itse (muistaakseni) todistanut hänen seksuaalista hyväksikäyttöään.). Siskoni taasen on siinä vaiheessa, että juoksee mennyttä karkuun niin kovaa kuin pystyy, ettei ehtisi ajatella. Hän pitää yhteyttä minuun niin kauan, kun en puhu mistään, mikä liittyy lapsuutemme "pahaan puoleen".

Huoh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)