19.4.2012

Me kaikki ja muutkin


Tekee mieli näin aluksi korostaa, että tämä blogi ei ole koko totuus. Minä en kirjoita tänne aivan kaikkea, mikä voi antaa elämästäni aika erilaisen kuvan kuin jos viettäisi kanssani aikaa ihan IRL. Ehkä yritän sanoa, että en voi niin huonosti, kuin voisi luulla. Sitten asiaan:

Olen nyt vähän päässyt sinuiksi uusien osieni kanssa. Alkuviikosta pinnalla olivat Ezio, Altair ja Malik. Nyt pinnalle on noussut Sipe. Alkuviikosta olin hilpeä, sisäänpäin kääntynyt ja minulla oli hauskaa keskenäni. Halusin pukeutua värikkäisiin vaatteisiin, ja kävinkin ostamassa uuden paidan. Nyt kiroilen paljon, ja mieleni tekee pukeutua mustaan, värjätä tukkani mustaksi ja alkaa tupakoida. Pidin joku päivä kokouksen osieni kanssa. Jokainen sai kirjoittaa itse itsestään. Tässä tuloksia: (selventävät lisäykset kursiivilla)

Altair: elämänjano, itserakkaus, ylpeys tehdyistä teoista, tietty kopeus, palava seksuaalisuus, itsensä ja omien rajojensa tutkimisen halu, halu ylittää rajoja, intohimo, uskallus, rakkaus

Malik: itsensä kehittämisen halu, uteliaisuus, taiteellisuus, hiljainen tarkkailija, puhuu suoraan, tarkoittaa mitä sanoo, kirjailija, runoilija, musikaalinen, luova, tuntee vetoa vahvoihin miehiin.

Ezio: ainainen romantikko. <3  Kiinnostunut: naisista, taiteesta, historiasta, lukee, oppinut. Hilpeä, huumorimiehiä. Peloton, vahva, luottavainen tulevaisuuden suhteen. Rakastaa elämäänsä ja haluaa nauttia siitä.

Wäää!: ISO, USKALTAA! NAURU LAULU, ILO, PELKÄÄ (PARRAKKAITA MIEHIÄ, KAIKKEA) UJO, LUOTTAA (MALIK, ALTAIR, MINÄ?). LEIKKISÄ, UTELIAS, 3V. ÄITI ON PAHA!! (Tähän osaan kai sisältyy ristiriitaisia tunteita ensisijaista hoitajaa kohtaan, jotka on pitänyt sivuuttaa. Lisäksi pelko toista hoitajaa kohtaan on pitänyt ulkoistaa tälle osalle. Uteliaisuuteni oli jotain ei toivottua lapsuudessani, joten tämä osa on saanut senkin.)

Isä: Se, jota kaikki pelkää. (Haluaa, että koen, että) “Se kaikki oli minun vikani, kaikki ja vielä enemmän.” Kadu!

Hilpeä: 4 VUOTTA. EI TIEDÄ MITÄÄN (hyväksikäytöstä)

Vasenkätinen: kirjuri, seuraa. tynyttykräj (järkyttynyt) .utuup ie (ei puutu) näätim elo ämät ie (ei tämä ole mitään). Jos joskus olisi toisin... Pelko sit(?) avattetsioklu (ulkoistettava)

Suu: muistaa suuhun raiskaukset: nyt tietää, että ne ovat loppuneet. Valtava halu nauttia kaikesta oraalisesta (maut, hajut, nuoleminen jne.).

Nukkumatti: Osaanko minä? Näemmä :) Voisitko listata nämä? Insesti, viha, rakkaus, lupaus, petos, rikos, ei apua, hylätty, VIHA!!!! (Joku toinen osa näemmä kirjoitti tämän osan puolesta.)

Sipe: VITTU! SAATANA! PRKL! Joko saa kirota? VITTU Helvetti, että on kestänyt, NARTTU! Sinä pidit siitä, etkös pitänytkin? Sinä ansaitsit sen SAATANAN HUORA! VITTU. ITSEINHO, ITSETUHO, VIHA, RAIVO. (PUNKKARI, TUPAKOI)

Lesbo: huora, halukas. Hoitanut tilanteet, joista muut ovat paenneet. Tekee, mitä käsketään. Vihaa kaikkia miehiä ja mikä muistuttaa heistä. Blondi, tupakoi (ja on ylpeä siitä!) Halveksii muita (osia) (jättivät yksin hätätilanteessa). Kantaa muistoja murrosiästä eteenpäin. Vihainen, mutta ei mielensärkijälle. Huora tarvitsee asiakkaan.

Meitä on kuulemma yhteensä 27. Altair, Ezio, Malik, Toteuttaja (eli minä), Lesbo, Sipe, Nukkumatti, Suu, Lääkäri, Hilpeä, Vasenkätinen, Lilith, Isä, Wäää!, Taitelija, Leijona, Tappajahai, Noita, Päällikkö, Vatsa, Lantio, Häntä, Vasen jalka, Nti Tiukkapipo ja kolme, jotka eivät halunneet tai voineet kertoa itsestään edes nimeään. Tarvittaisiin tulkki.

Altair ja Malik tuntuvat jääneen kiinni ainakin osittain hyväksikäyttöön liittyneeseen kiihottumisen tunteeseen. Jos kiinnitän niihin huomiota, pääni täyttyy hyvin kiihottavista kuvista. Ne tykkäävät kuljeskella päässäni alasti ja ovat mielissään, jos kiihotun. Koska kiihottumiseen liittyvät tapahtumat olivat niin hirveitä, myös kiihottumisen tunne pistettiin mustalle listalle ja nämä osat syntyivät. Ne veivät mukanaan myös paljon hyvää, minkä huomaa niiden kuvauksista itsestään.

Altair, Malik ja Ezio ovat kaikki miehiä. Sipe ei ole mitään sukupuolta. Se kieltää itsessään kaiken sukupuolisuuteen liittyvänkin, koska se kokee sen uhkaksi. Ehkä naiseksi kasvaminen, tyttönä oleminen on koettu liian vaaralliseksi? Naiset ja tytöt raiskataan, sen näin ja koin lapsena liian selvästi ja liian usein.

Osieni kuva itsestään ei kaikilta osin vastaa todellisuutta. Altair on huomattavan lihaksikas, koska hän voi mättää turpaan milloin tahansa ketä tahansa. Sipe on anorektisen laiha ja kokee kehoni nykyisellään läskiksi. Jos se saisi päättää, sairastuisin anoreksiaan heti. Olen nyt useamman päivän yrittänyt vakuuttaa Altairille, että pyrin kohottamaan kuntoani heti ja niin nopeasti kuin pystyn samalla, kun olen vakuuttanut Sipelle, että pyrin saamaan painoni jos en nyt ainakaan laskemaan, niin ainakin pysäytettyä sen kasvun. Molemmat ovat sitä mieltä, että ensimmäinen tavoite on saada pois jenkkakahvat selästä. Ongelmallista on, että lapsiosani vaativat karkkia rauhoittuakseen. Niiden makeanhimo on pohjaton. Ne voivat syödä karkkia, kunnes voin pahoin ja haluavat sitä lisää heti, kun en enää ole oksennuksen partaalla. Joskus jo ennen. Tämä kai kertoo siitä, että ne yhdistävät karkin hellyyteen. Hellyyttä ne kaipaavat enemmän kuin mitään. Itsetuhoiset osani, kuten Lesbo ja Sipe tupakoivat, vaikka minä en.

Osieni taidotkaan eivät vastaa täysin niiden kuvaa itsestään. Altair on varma, että osaa puolustaa itseään tarvittaessa, mutta en ole harrastanut mitään itsepuolustuslajeja. Kerran kokeilin yhtä, ja se kaatui siihen, etten kyennyt lyömään ketään, en edes pehmusteita, joita nämä pitivät. Luulen, että sen täytyy saada säilyttää tuo usko, muuten se romahtaa pelosta. Itseään hyvänä piirtäjänä pitävän Malikin piirrustustaidot ovat 12-vuotiaan tasolla. Saan kehuja lapsilta, en aikuisilta. Kaikista vähiten itseltäni. Niin pitkään kuin muistan, olen halunnut oppia piirtämään hyvin, mutta tavoitetta ei ole saavutettu. Pääsyy taitaa olla se, ettei minulle ole tarjottu mahdollisuuksia kehittää kykyjäni. Aivoillani on ollut parempaakin tekemistä kuin oppia tekemään kolmiulotteisia hahmoja kaksiulotteiselle paperille. Lisäksi pahimman masennuksen aikaan ei edes tehnyt mieli piirtää. En ole tarttunut kynään vuosiin. Vaatimustasoni on silti huima. Löydän netistä jonkun, joka osaa kopioida valokuvan kuin valokuvan paperille välineenään pelkkä lyijykynä, ja vaadin itseltäni samaa. Pitäisi oppia, että hiljaa hyvä tulee.

Kun opin Hilpeästä, tuli mieleen, onko kaikki muut osani luotu suojelemaan tätä osaa. Syntyaika täsmää ensimmäisen anaaliraiskauksen aikaan (muisto). Ehkä silloin hän lähti tilanteesta pois kukkaniitylle, eikä enää palannut. Kuten täällä sanoin: Joku sieltä lähti, mutta se en ollut minä. Todennäköisesti Wäää! on syntynyt suuhunraiskaamisten alettua.

Osieni nimet eivät ole pysyviä tai kiveen hakattuja. Ne tuntuvat seurailevan ulkomaailmaa ennen ilmestymistään ja valitsevat itselleen nimen, josta pitävät (Altair, Ezio, Malik, Lilith). Tai sitten annan niille nimen (Sipe, Lääkäri). Ruumiinosien mukaan nimetyt on nimetty näin siksi, että ne asuvat noissa osissa minua. Niistä tiedän hyvin vähän tai en lainkaan, mutta tiedän, että ne ovat olemassa. Olen saattanut antaa nimen Vatsa usealle, aika näyttää (ehkä). En tiedä myöskään sitä, miten pysyviä osani ovat. Aiemmin olen kertonut täällä osista, jotka ovat nyt joko sulautuneet johonkin toiseen persoonaan tai kadonneet tai vajonneet koomaa vastaavaan tilaan, koska ne ovat saaneet asiansa kerrottua. Tai sitten ne ovat näiden osien osia? Voiko sivupersoonalla olla emotionaalisia osia? Tuntuu, kuin surffaisi hyökyaallolla. Ei tiedä, minkä muodon se ottaa tai minne se vie, mutta vauhtia on.

Osien valtataistelu vastaa siitä, että olen hyvin arvaamaton. Yhtenä päivänä sovin tapaamisen, toisena perun sen. Tänään haluan ottaa avioeron ja paeta jonkun kreikkalaisen adoniksen matkaan, huomenna haluan perustaa mieheni kanssa perheen. Yksi haluaa viettää loppuikänsä yksin, koska on sen ansainnut. 

Avioliitosta voi tulla ongelma. Itse asiassa se on sitä jo. Muiden osieni mielestä vain minä olen mennyt naimisiin, he eivät, joten heidän ei tarvitse käyttäytyä sen mukaan. Menojalka vipattaa eniten Altairilla, joka haluaisi mennä ja iskeä jokaisen kauniin miehen, joka vastaan kävelee. Onneksi täällä peräkylillä niitä liikkuu äärimmäisen vähän. Me olemme näemmä hyvin nirsoja miesten suhteen. Yllättävää kyllä, Lesbo on niin väsynyt kaikkeen huoraamiseen, ettei halua harrastaa seksiä enää ikinä.

Mikä minusta on yllättävää, on osieni kyky tuottaa minulle niin erilainen kokemus ruumiistani. Lapsiosieni mielestä kehoni on liian suuri, käteni jättimäiset, katson kaikkea liian korkealta. Altair kävelee rennosti, lantio heiluen. Koko yläkroppani rentoutuu. Omituista. Valitettavasti epävarmemmat osat syrjäyttävät tuon rentouden hyvin nopeasti "vaarallisena". Kaikki on uhka. Julkisella paikalla oleminen on uhka. Sellaisten ihmisten kanssa puhuminen, joiden nimeä en tiedä, ovat uhka. Muutos on uhka. Malikin piirtäessä piirrustukseni näyttää paljon paremmalta kuin se on, kun katson sitä päivän päästä. Mittasuhteet heittävät. Toivon, että taiteilija heräisi. Se on nukkunut 16-vuotiaasta asti.

Mietin, uskaltaisinko antaa jonkun toisen osan hypätä puikkoihin kokonaan? Se tarkoittaisi, että minusta tulisi sivustakatsoja. Toisaalta ajatus kauhistuttaa, toisaalta houkuttelee. Jos minä en enää olisi puikoissa, vastuu olisi jonkun toisen, ei minun. (Harhainen ajatus, mutta toisaalta tosi.)

ps. Sipe tykkää trancesta, acidista, housesta, kaikesta nopeasta musiikista. Miksaukset ovat parasta. Nyt, kun se on pinnalla, napit ovat korvissa melkein koko ajan ja volumet täysillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)