4.5.2012

Uutisia: Isäpuoli tuomittiin korvauksiin - hyväksikäytöstä 20 vuotta


 IL:
Avopuolisonsa tytärtä seksuaalisesti hyväksikäyttänyt mies tuomittiin vahingonkorvauksiin Kainuun käräjäoikeudessa perjantaina.

Oikeus hylkäsi syytteen törkeästä lapseen kohdistuvasta haureudesta, sillä syyteoikeus oli vanhentunut. Teosta on kulunut aikaa noin 20 vuotta. Syyte olisi pitänyt nostaa viimeistään kymmenen vuoden kuluttua tekojen päättymisestä.

Oikeuden mukaan mies oli useasti sukupuoliyhteydessä tytön kanssa, kun tämä oli 8-10-vuotias. Oikeus piti uhrin kertomusta vuosien takaisista tapahtumista uskottavina. Sitä tukivat myös terapeutin ja psykiatrian erikoislääkärin lausunnot.

Rikoksen uhri alkoi oireilla vasta aikuisena, ja hän on joutunut turvautumaan terapiaan. Oikeus katsoikin, että isäpuolen tulee maksaa terapiakäynneistä liki 8 000 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan 10 000 euroa kipuun ja särkyyn rinnastettavista kärsimyksistä.

Mies kiisti oikeudessa syyllisyytensä.

STT

Miten minun tapaukseni eroaa tästä tapauksesta? Miksei minun tapauksessani edes nostettu syytettä? Joskus sitä vain jää miettimään.

Törmäsin tänään kaupungilla mielensärkijään. Hän ei huomannut/tunnistanut minua, ja kuljin vain hänen ohitseen. Piilouduin lähimpään yleiseen vessaan ja romahdin. Meni hetki, ennen kuin taas pystyin rauhoittumaan. Ja minä vain näin sen ihmisen. Onneksi heti pääsin hierojalle, mikä aina maadottaa minua. Kun sieltä lähdin, olo oli jo parempi. Piti kyllä hirveästi keskittyä rauhoittumiseen tällä kerralla, mikä selittyy juuri tuolla kohtaamisella. Huoh. Milloin tästä olisi päässyt kokonaan yli??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)