29.11.2013

Uutisia


Eli suomeksi: Moottoripyöräilijät toimivat raiskattujen, hyväksikäytettyjen tai väkivaltaa kokeneiden lasten vapaaehtoisina henkivartijoina. Lapsi voi esimerkiksi kutsua vapaaehtoiset paikalle, jos häntä pelottaa yöllä tai hän ei uskalla mennä kouluun. Moottoripyöräilijöiden taustat tutkitaan tarkkaan: Heillä ei saa olla rikosrekisterissään lapsiin kohdistuneita rikoksia tai perheväkivaltamerkintöjä. He käyvät myös läpi koulutuksen, joka valmistaa heitä kohtaamaan lapsia, jotka ovat joutuneet vakavien rikosten uhreiksi.

Itkin. Olisi vielä aikuisiälläkin ollut ihanaa, jos yhteisö olisi noin näkyvästi tukenut minua. Juuri tuollaista hyväksikäytettyjen lasten tuen pitäisi olla: sen pitäisi perustua empatiaan, lapsen tarpeisiin, ei vihaan tai kostoon. Ei se sitä lasta auta, vaikka tekijä laitettaisiin kuinka monesti silppurista läpi. Lapsen mielessä pahantekijä on kaikkivoipa: Hän voi ilmestyä sängyn alta, pääsee kaikkien lukkojen läpi, eikä häntä voi estää. Perusturvallisuuden palauttamisessa oma moottoripyöräjengi olisi ihan kiva.:)

Turvan antaminen toimii myös pienemmässä mittakaavassa. Minä olen hyvin onnellinen, kun kaupungilla kulkiessani voin antaa Dyykkarin kulkea edellä, jos vastaan tulee pelottava mies.

2 kommenttia:

  1. Tiedän liiankin hyvin mistä puhut. Kunpa olisi aikoinaan ollut itselläkin tuollainen turvajoukko ympärillä.

    VastaaPoista
  2. Oi kun olisikin ollut oma henkivartija.

    VastaaPoista

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)