30.1.2014

Aaltoliikettä ylöspäin

Dyykkari heräsi tänään itsestään 2h ennen kellon soimista. Hän kyllä meni sitten takaisin nukkumaan, mutta heräsi ajoissa lähteäkseen psykologin juttusille. Olen äärimmäisen iloinen siitä, että hän meni. Ja lupasi mennä toistekin, vaikka ei kuulemma haluaisi. Psykologi oli puhunut hänelle järkeä, alkoholi saa jäädä.

Luulen, että Dyykkari on oikeasti helpottunut siitä, että hän joutuu vielä psykologilla käymään. Tuntuu, kuin tuon miehen sisällä olisi kaksi ihmistä: Toinen haluaa vain kuolla, vihaa kaikkia, jotka yrittävät sitä estää ja halveksii kaikkea, mitä hänen eteensä yritetään tehdä. Sitten on se toinen, joka on helpottunut kun pääsi hoitoon, onnellinen kun estin häntä kuolemasta ja on toiveikas: kyllä minä vielä tästä paranen. Vaikka ensin mainittu kuinka raivoaisi, sieltä alta rakoilee esiin tuo jälkimmäinen olotila. Yritän keskittyä siihen, ja toivon että toivottomuus vähitellen väistyy.

Minä taasen olen päättänyt alkaa oikeasti nostaa kuntoani. Pilates on ollut löytö. Se on minulle sopivan pehmeä ja rauhallinen laji, jossa saan korjattua kehoni puolieroja ja huonoa ryhtiä samalla kun lihasvoima kasvaa. Se myös laukoo päälle hassuja kehooni liittyviä estoja, joten samalla saa purettua niitä. Harmi vain, että lajin harrastaminen on niin kallista. Tilasinkin sitten välineet kotiin ja odottelen niitä innolla. Erityisesti pilatesrullaa, joka kurssin testikäytön perusteella on aivan lyömätön aukomaan lihasjumeja. Jo se, että vaivautuu makaamaan selälleen sen päälle (siis rulla selän myötäisesti), rentouttaa lihaksia todella hyvin. Koska yläselkäni on taas rikki (= se menee jatkuvasti lukkoon), toivon että tuosta olisi apuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)