30.5.2014

Lantio on pop!

Venyttely kannattaa. Sain eilen lantiossani menemään jotain paikoilleen ensin oikealla, sitten vasemmalla puolella. En ole varma, onko se paikoilleen mennyt osa si-nivel, vai jotain muuta. Eli siis venyttelin useana päivänä aina kun hyvältä tuntui kaikkia lantiooni liittyviä lihaksia kaikilla tavoilla, jota mieleen tuli, n. 3 minuuttia per venytys. Annoin lihasten täristä sitä mukaa kun ne aukenivat, ja selällä maatessani tunnustelin, mikä siellä lantiossa nyt oikein on pielessä. Pelkään selälleni menemistä, kun oikealla puolella jokin kohta alaselässä tahtoo usein mennä kramppiin, ja a) se sattuu! b) en pääse asennosta pois ilman, että sattuu vielä enemmän.

No, jossain vaiheessa tuli olo, että haluan työntää oikeaa jalkaani pois päin itsestäni, ja kun niin tein, kuului oikein makea "pop". Toinen puoli meni kohilleen sängyssä, kun vain venkoilin, oikealla kyljelläni maaten. Seurauksena oli, että alaselkääni tulvahti lämpö, kun veri pääsi vihdoin kiertämään sinne, ja aluetta suojellut lihaspanssari laukesi. Sen alta paljastui kolmen nikaman pituinen kipeä alue oikealla puolella selkääni. Siihen on kai joskus osunut jotain. Kun yritin tunnustella aluetta mielelläni, sieltä kuului vain kirkumista. Minun kirkumistani. Toinen jännä seuraus oli, että löysin lantionpohjanlihakseni. Äkkiä tunsin ne älyttömän hyvin, ja ne tuntuivat olevan täynnä voimaa. Niiden keskellä oli oikea voimanpesä. Meni hetki tajuta, että se on (äh, miten suomenkielessä on vain rumia sanoja) emättimeni. Ihan kuin koko alue olisi tulvinut valoa.

Nyt lantioni tuntuu olevan vinksallaan. Ei pystysuunnassa, vaan vaakatasossa. Kun yritän seistä suorassa, tuntuu kuin oikea jalkani olisi edellä. Ehkä se tästä, jahka tuo alaselkä saadaan korjattua. Pikkuhiljaa...

Oikein hyvä, että annoin keholleni luvan levätä vielä viikon. Kaikki tämä aukeilu saa minut henkisesti aivan loppuun. Nukun aivan hulluja määriä, ja silti aina väsyttää.

2 kommenttia:

 1. Moi! Oon lueskellut sun blogia jonkin aikaa, aloitin ihan ensimmäisistä postauksista ja sieltä nyt sitten yritän lukea kaikki näihin uusimpiin saakka. Kirjoitat tosi hyvin! Sun blogi on yksi niistä blogeista mitkä rohkaisi mua pistämään oman blogin pystyyn. Tässä sen osoite: http://tiikerilapsi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kiva, että olet alkanut pitää omaa blogia. Ja hienoa kuulla, että olet löytänyt itsellesi sekä hyvän terapeutin että lääkärin. Kävin kylässä. Ehkä minäkin jaksan joskus perehtyä valokuvaamiseen niin, että saan tarkkoja kuvia. Yksi asia pisti silmään. Jos löysit omien oikeuksien luettelon blogistani, olisin iloinen, jos mainitsisit siitä luettelon yhteydessä. (From, via)

   Pitkää ikää ja menestystä blogillesi!

   Poista

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)