18.6.2014

Köyhät ne rahasta tappelee

Rikon nyt omia sääntöjäni olla purkautumatta tänne muitten asioista, sillä nyt Ahdistaa isolla A:lla. Käräjäoikeuteen ollaan menossa, vaikka heikolta vaikuttaa. Dyykkarin narsisti-eksä, joka aloittaa riidan vaikka tiiliseinän kanssa, haluaa tapella. Ilmeisesti tiiliseinä  alkoi kyllästyttämään, koska meitä heitettiin haasteella. Asianajajan kanssa tuli juteltua. Laki on puolellamme, mutta oikeuskäytäntö ei. Senhän sitten tietää, miten siinä käy.

Tällä hetkellä elämme kädestä suuhun. Kuukaudessa meillä kahdella käteen tippuu yhteensä alle 2000€, ja opintolainaa saa nostaa aina, kun tulee yllättäviä menoja. Säästöjä ei ole. Tuosta summasta eksä haluaa 20%. Plus asianajopalkkiot ja takautuvat maksut. Mistä ihmeestä me ne maksamme?

Lasta, jota riita koskee, ei ole nähty yli vuoteen. Toivomme, että tästä koko sotkusta olisi edes se hyöty, että tämä asia korjaantuisi, ja tapaamisista tulisi rutiinia. Toivo ei ole tässä(kään) asiassa kovin korkealla. Tai siis, uskomme kyllä, että oikeus määrää tapaamisista, mutta emme usko hetkeäkään, että äiti antaisi lapsen lähteä isänsä mukaan. Uhkasakot voi aina jättää maksamatta.

Itseäni ahdistaa tässä kaikista eniten ei raha, vaan jaksaminen. Dyykkari syö yhä masennuslääkkeitä, mutta stressi tekee sen, ettemme kumpikaan nuku. Tai jos nukumme, emme ainakaan hyvin. Tätä on nyt sitten tiedossa ties kuinka pitkään.

Koko elämäntilanteemme on tilapäinen. Minä valmistun joidenkin kuukausien päästä. Asumme kimppakämpässä, koska muuhun ei ole varaa. Tästä kaupungista ei saa töitä, muutto on edessä heti, kun paperit ovat kourassa. Tilanne olisi aivan eri, jos olisimme molemmat töissä, vakiintuneessa elämäntilanteessa. Mutta ei.

Kyllä tässä maassa saa ihmistä kiusata.

3 kommenttia:

  1. Tsemppiä hurjasti! Minä ja mieheni eletään 1200e/kk. Elä ees kysy miten...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ? No huh-huh... Tsemppiä teille! Voin kuvitella, että tiukkaa on.

      Poista

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)