19.9.2014

Näkö menee

Olen muuten nyt jo useaan otteeseen huomannut, etten meinaa nähdä enää mitään kirkkaassa auringonpaisteessa. Valo käy silmiin, eikä värejä erota oikein. Punainen näyttää ruskealta, keltainen ja vihreä ovat samaa suttua, pieniä yksityiskohtia (onko tämä kivi kämmenelläni pyöreä vai teräväsärmäinen) ei erota. Onhan tästä näkynyt merkkejä jo aiempina kesinä, mutta pahempaan päin on menossa. Ei ilmeisesti pitäisi mennä ollenkaan ovesta ulos kirkkaana, aurinkoisena päivänä, ei ainakaan ilman aurinkolaseja.

On hieman panikoiva tunne tajuta, ettei näe, vaikka on silmälasit päässä. Vaikka tietää, että se johtuu vain siitä auringon loisteesta, ja sisätiloissa näkö normalisoituu. Onko tämä ikänäköä (10+ vuotta etuajassa?) vai onko mulla vaan paskat geenit, mitä tulee silmiin?

Lapsena muistaa, että kesäpäivänä vaan vähän häikäsi, kun aurinko paistoin täydeltä terältä ja mentiin pihalle. Nyt olen alkanut epäillä, että joku on hilannut aurinkoa reilusti lähemmäs tai muuttanut sen valoa jotenkin. Eihän tuolla näe mitään! Pistäkää pilviä eteen!

Optikot ovat jo vuosia ihmetelleet, kun näkökykyni heikkeneminen ei ole loppunut silmän kasvun myötä, kuten sen kuulemma pitäisi. Toisessa silmässä on jo miinusta kolmosen verran, toisessa luku alkaa jo nelosella, ja aina vaan heikkenee. Silmänpainetta ei ole, eikä optikon näöntarkastuksissa ole näkynyt muutakaan poikkeavaa. Seuraavaksi silmälääkärille?

1 kommentti:

  1. Kannattaa mennä silmälääkärille. Ystäväni kävi, ilman moisia ongelmia, ja siellä alettiinkin epäillä sellaista harvinaisempaa silmäsairautta. Hänellä ei ollut mitään oireita eikä ongelmia. Silti heidän tekemissään kokeissa oli hieman pielessä asiat.

    Kannattaa siis käydä varmistamassa asiat, jotta ei tarvitse siihen kuluttaa ylimääräistä energiaa.

    VastaaPoista

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)