2.9.2014

Uutinen: Suljetun osaston potilaasta tulee pian tohtori

Lyhyesti: Päivi Rissanen vietti 17 vuotta psykiatrisen hoidon piirissä skitsofrenia-diagnoosilla, kunnes selvisi, että hänellä on dissosatiivinen identiteettihäiriö.

Laskin, että Rissanen olisi alkanut oireilla 26-vuotiaana ja saanut diagnoosin 43-vuotiaana. Se on pitkä aika viettää turhassa lääketokkurassa...

2 kommenttia:

  1. Luin saman jutun ja mietin, että onneksi ammattilaiseni ympärilläni ovat niin ammattitaitoisia, että ovat heti alusta lähtien todenneet, että vaikka dissosiaationi ja depersonalisaationi on todella voimakasta, miltei psyykoosiin verrattavissa tiettyinä hetkinä (kuten tuossa lehtijutussakin sanottiin), niin ei ole kuitenkaan mitään aihetta epäillä mm. skitsofreniaa tai kaksisuuntaista mielialahäiriötä,

    Kyseessä on "vain" (hah) traumoista syntynyt keskivaikea masennus ja posttraumaattinen stressihäiriö sekä dissosiaatio-oireilu.

    VastaaPoista
  2. Minulla on sama juttu, just viime kerralla terppa sanoikin siitä että kuinka on ollut hyvä että alusta saakka minua on "käsitelty" oikein ja vaikka oireiden perusteella ois voinut tulla mm. psykoosidiagnoosia. Ehkäpä menin oikeaan aikaan terapiaan ja oikealle ihmiselle, niin se on pienestä kiinni :) Exäni kanssa ollessani jos olisin hakenut apua niin SATAVARMASTI olisin (tai olisin ollut) suljetulla "hullun" leima otsassa väärällä diagnoosilla.

    VastaaPoista

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)