13.11.2014

Juoks juoks lääh puuh

Kävin lenkillä ja huomasin jännän jutun. Kun aloitin lenkkeilyn (silloin vuonna x, kun pystyin ottamaan ehkä kolme hölkkäaskeleen tapaista ennen kuin kuolin), pystyin helposti seuraamaan varpaitteni ja polvieni asentoa, koska ne olivat jatkuvasti näkökentässäni. Jos halusin nähdä eteeni, piti vilkaista. Nyt joudun erikseen katsomaan varpaitani, jos haluan seurata niitä juostessani. On uskomatonta, miten suorana pystyn nykyään juoksemaan!

On myös helpompaa listata paikat, jotka vielä ovat jumissa kuin luetella auenneet kohdat: reiden lähentäjät ovat yhä tiukalla ja vetävät polviani väärään asentoon; jalkaterän, etenkin jalkapohjan ja varpaiden lihakset; hartiat, etenkin vasen; rintalihakset ja kaulan lihakset.

Olkavarsissa on yhä jumissa itkemätöntä itkua. Puren hampaitani yhteen purkamattoman vihan takia. Mutta noin kaiken kaikkiaan minulla on loistava olo. Kunto on jo niin korkealla, että jos en pääse joka toinen päivä lenkille, muutun äreäksi. Kerran kuussa olisi hyvä päästä tanssimaan itsensä transsiin. Pakostakin kyllä nuo välit venyvät pidemmiksi, täältä peräkyliltä ei ihan joka kuukausi ole varaa lähteä bileiden perässä ihmisten ilmoille.

Istuminen on keholleni nykyään myrkkyä. Pitkään istuminen saa etureidet niin kipeiksi, että on pakko nousta ylös. Ja jos on istunut edellisenä päivänä tuntikaupalla, seuraavana päivänä kärsii hermopinteestä pakarassa. Haluan liikkeelle, omg!

Sipe pääsi juoksemaan. Otin hänet "olkapäälle" lenkillä. Hän olisi halunnut juosta nopeammin kuin mihin kehoni pystyi, ja sain toppuutella. Ohjasin seuraamaan kehoani ja sen viestejä. Keskellä aukiota oli pakko pysähtyä ja heittää kädet ilmaan: Tuuli niin ihanasti! Sipe rakastaa tuulta (mikä on jännä juttu, koska luulin vihaavani voimakasta tuulta, etenkin puuskaista sellaista). Sipe sai myös hartioistani lähtemään hirmuiset voimat liikenteeseen. Kun pääsin kotiin, vedin viisi naisten punnerrusta hirmuisella tahdilla ennen kuin tajusinkaan.

Nyt on suihkuteltu ja napa on täynnä ruokaa. Voisin suoria sänkyyn venyttelemään ja odottamaan unen tuloa. :)

2 kommenttia:

  1. Kun kerrot kehosi ja lihastesi kireydestä ja jäykkyydestä ja vääristäbasennoista, tulee välillä mielikuva jostain Quasimodosta, vaikka todellisuudessa varmadti näytät ihan tavalliselta ihmiseltä jonka kehojen vääriä asentoja ei kukaan huomaa. Mielikuva oli minusta hauska joten oli pakko jakaa se kanssasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Tämä kuva on ehkä lähempänä, vaikka onkin vähän liioiteltu selkeyden vuoksi: http://www.blissclinic.fi/files/cache/15308bbfeccd330fee49cb5bfc8b7d7e_f148.jpg

      Poista

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)