25.11.2014

Toipilas

Juttelin tässä eräänä päivänä ihmisen kanssa, joka tietää hirveästi ihmisen kehosta. Tulin kysyneeksi, mistä johtuu, että kun lähden juoksemaan tai pyöräilemään, heti alkuun sattuu jalkoihin. Ei siis hetken päästä, jolloin voisi olettaa lihasten ehtineen "hapoille", vaan heti liikkeen alettua. Hän pohti pitkään, mutta totesi sitten, että silloin on todennäköisesti kyse siitä, että en ole vielä ehtinyt palautua aiemmasta rasituksesta.

Tässä voikin sitten kysyä, että mistä aiemmasta rasituksesta, kun en takuuvarmasti treenaa niin usein ja niin rajusti, että eivät lihakseni ehtisi siitä toipua. En ole mikään himourheilija. Sitten tajusin, että niin. Minullahan on vielä käynnissä palautuminen lapsuudestani. Tänäänkin nukuin kolmen tunnin päikkärit, joilla ei ollut mitään tekemistä tämän hetken kanssa. Ne olivat lepohetki, joka oli noin 20v. myöhässä.

Etureisieni lihaskalvoihin sattuu ihan pirusti, jos lähden rasittamaan niiden alaisia lihaksia. Pitää yrittää hieroa ne irti ja kivusta huolimatta jumpata lihaksia. Onneksi on pilatesrulla ja kyykkyjä tekee kotona ilmaiseksi. Harmi, kun talven liukkailla ei uskalla enää lähteä lenkille, eikä juoksumatolle pääse kun kuntosaleihin ei ole varaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)