14.9.2015

Uusia tuulia

Vaihdoin blogin nimen. Ehjäksi jälleen tuntui väärältä, koska ehjiähän tässä jo ollaan. En enää ole mielenterveyskuntoutuja. Uusi blogin nimi syntyi siitä ajatuksesta, että teen nyt töitä sen eteen, että vihdoin saisin oman kodin. Haluan päästä saman katon alle Dyykkarin ja lasten kanssa. Haluan saavuttaa taloudellisesti turvatun aseman, jossa en joudu turvautumaan valtion tukiin selviytyäkseni. Olen koko elämäni kaivannut turvalliseen paikkaan, jossa on helppo olla, jossa tulen ymmärretyksi ja jossa on ihania ihmisiä. Ehkä olen ollut matkalla sinne koko elämäni?

Tänään nukuin pitkään, kävin kuumassa suihkussa, söin hyvin, kuuntelin yhden luennon ja poikkesin kaupassa. Ostin kaikkea hyvää ja loppuillan suunnitelma on katsoa Netflixistä hömppää ja löhöillä. Huomenna on pyjama-päivä: Ei yhtäkään pakollista menoa minnekään. Ajattelin rauhassa tehdä kirjallisia opiskeluhommia ja ehkä lukea kirjan tai pari (olen ihan pirun nopea lukemaan).

Kuulin tänään psykofyysisestä hengitysterapiasta, jonka avulla hoidetaan jännitystä ja ahdistusta. Onko jollakulla lukijoista tästä kokemusta? Minna Martin on näemmä kirjoittanut aiheesta, ja hänen nettisivuiltaan löytyy aiheesta infopakettia. Ideana on keskittyä omaan hengitykseensä ja sitä kautta löytää uudelleen yhteys omaan kehoonsa. Hengitysharjoitusten avulla opetellaan rentouttamaan keho tilanteissa, joissa keho turhaan jännittyy. Olisikohan tästä hyötyä tentteihin, työhaastatteluihin ja muihin esiintymistilanteisiin liittyvän jännityksen laukaisemisessa?

8 kommenttia:

 1. Tulin iloiseksi tästä päivityksestä, hyvä sinä! :) Nauti olostasi. Mä ajattelin itse kokeilla olisiko akupunktiosta apua kropan ja mielen jumeihin. Saa nähdä mitä tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Akupunktiosta: Suosittelen menemään paikan päälle rauhassa ja istuskelemaan jonkin aikaa käsittelyn jälkeen rauhassa. Eli ei niin kuin minä, että ryntää paikan päälle hirveällä kiireellä kamalassa stressitilassa ja lähtee heti käsittelyn jälkeen kävelemään pitkin katuja ja huomaa sitten kehon alkavan purkaa itkua ja tärinää pihalle ihan kunnolla. :)

   Poista
  2. Joo pitää laittaa korvan taakse :)

   Poista
 2. Hei, Ihana nimenvaihdos blogille ja ihana uusi ilme. Olen käynyt viimeisen vuoden ajan suhteellisen samoja asioita läpi kuin sinäkin, tarinasi seuraaminen on tuonut enemmän lohtua ja toivoa omaan eheytymiseeni kuin äkkiseltään voi kuvitellakaan. Kiitokset rohkeudestasi ja avoimuudestasi!

  VastaaPoista
 3. ihana tausta ja fontti :) piristävää..

  VastaaPoista
 4. mukava muutos. kauniin raikas ulkoasu. on ilahduttavaa seurata kehitysaskeleitasi parempaan elämään, olen lukenut blogiasi melkein alusta. tuntuu, että itse junnaan aina vain samassa mustassa paskassa, on rohkaisevaa lukea selviytyjistä joilla menee mukavammin.

  VastaaPoista

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)