21.10.2015

Muutto, aikaa viikko

Näin viime yönä unta, että minut laitettiin mehupuristimeen. Tajusin vihjeen. Jätin kaksi kurssia pois. Tai no, oikeastaan siirsin niitä myöhemmäksi. Nyt on liikaa kaikkea. Dyykkarin pää ei kestä enää asua siinä pikkukylässä, jossa hän nyt on. Kaupassa käydessä törmää narsisti-eksän sukulaisiin, huhut vellovat ja koko ajan saa pelätä, että hullu ilmestyy ovelle. Niin ja asunto ei sitten ollutkaan niin hyvässä kunnossa kuin luvattiin. Viemäri tulvii toistuvasti, haju on sen mukainen. Katosta tippuu mustaa tauhkaa ja yhdessä varastohuoneessa on hajusta päätellen aikoinaan ollut pieni tulipalo. Savunhaju tunkeutuu nenään, kun yrittää nukkua. Syksy ei ole vielä kovin pitkällä ja jo nyt on tullut selväksi, ettei sitä taloa saisi sanoa talviasuttavaksi, niin heikot eristeet siinä on.

Dyykkari otti muuton hoitaakseen. Tällä viikolla on kaksi näyttöä, ensi viikolla muutto. Minä en ehdi opiskeluiltani muuta kuin tulla mukaan katsomaan asuntoja ja vähän auttaa pakkaamisessa, muuten koko homma on miehen harteilla. Hyvin tuo näyttää hommaa kyllä vetävän.

Tässä rinnalla kulkee oikeusprosessi hitaasti kuin halvaantunut etana. Sovittelu on alkamassa, yritetään hoitaa se muuton keskellä.

Ryhmätyö, palautettava essee, palautettava tehtävä, kahteen tenttiin lukemista... Enkä ehdi tehdä niille mitään, koska huomenna istun taas bussissa, perjantaina olen henkisenä tukena, lauantaina ajetaan allekirjoittamaan vuokrasopimus, sunnuntaina istun taas bussissa. Ehdin opiskella ma-ke ja torstaina istun taas bussissa. Perjantai ja lauantai pakataan koko maallinen omaisuus, sunnuntaina Dyykkari hoitaa muuton, minä lähden bussilla ajamaan opiskelupaikkakunnalleni. Ma-ke opiskelua, torstaina tentti, perjantaina bussilla kaverille, lauantaina seminaari ja bussilla Dyykkarin luo. Ma-ke opiskelua Dyykkarin luona (vai meneeköhän sittenkin kämppää järjestäessä?), torstaina ajetaan yhdessä opiskelupaikkakunnalleni ja ollaan täällä molemmat, kunnes luennot loppuvat. Sitten ajetaan tekemään tentti, yövytään kaverilla, palataan vihdoin kotiin ja lopuksi teen ne kaksi kurssia etänä, jotka nyt jätin pois. Sitten onkin jo joulu. Ehdin pitämään lomaa pari viikkoa, ennen kuin työt alkavat. Niin, ja ravaaminen työpaikkakunnan ja opiskelupaikkakunnan välillä alkaa tosissaan (450 km suuntaansa).

Huh.

En suosittele kenellekään opiskelua kahdella eri paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Varsinkaan, jos niitä paikkakuntia ei yhdistä suora bussilinja. Varsinkaan, jos puoliso asuu kolmannella paikkakunnalla ja työt ovat neljännellä. Varsinkaan, jos samalla on käynnissä huoltajuusriita. Suomi on suurien välimatkojen maa, se on tullut todettua. Voin sanoa, että on vähän rankkaa.

No, nyt paikkakunnista yksi jää pois, kun saadaan muutettua. Ja ehkä se motivoi ajamaan Suomen halki joka viikko kahteen kertaan, kun toisessa päässä odottaa täysi pätevyys, toisessa päässä on Dyykkari ja työt. Toivon, että saadaan niin iso kämppä, että kaikki roinat mahtuvat sinne, eikä tarvitse enää pitää mitään varastossa paikkakunnalla numero 3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)