10.1.2016

52 sivua

Tänään meni koko päivä siihen, että saimme kerättyä liitteet toimeentulotukihakemukseen. Vieläkin jäi yksi puuttumaan, kun jostain syystä sossu vaatii viimeisimmän esitäytetyn veroilmoituksen kaikki sivut. Verotuspäätös ei riitä. Meiltä puuttuu siitä ilmoituksesta yksi sivu, kun maksetut elarit pitää aina ilmoittaa verottajalle erikseen. D joutuu siis maanantaina käymään jonottamassa verotoimistossa, jos saisi uuden.

Lopullinen hakemus on 52 A4-arkkia. Osassa on tekstiä molemmin puolin, joten todellisuudessa sivumäärä on isompi. Eikö ihmisen varattomuutta oikeasti voi vähemmällä saada selville? Ja tuossa on tosiaan vain Dyykkarin asioista todistukset. Minun tietojani ei tuohon tarvittu, emmehän asu saman katon alla. Yritämme nyt saada D:lle ainakin sen perusosan, niin olisi oikeutettu hakemaan ruoka-apua. Jos lisäksi saisi tukea lasten hakemisiin ja luottojen maksamiseen, se olisi jo lähellä lottovoittoa.

Aamulla juna vie minut kohti opiskelupaikkakuntaa. Pitäisi nukkua, mutta en saa rauhotuttua. Aamulla pitäisi pakata, laittaa auto lämpenemään ja ehtiä junaan. Koko päivä sitten meneekin aika pitkälle istuessa, matkustusta kertyy 9 tuntia suuntaansa. Kertyisi vähemmän, mutta vaihdot.

1 kommentti:

  1. Byrokratia on anaalista, mutta eipähän lusmuilijat saa helpolla rahaa. Mutta taas oikeasti apua tarvitsevat eivät saa mitään, kun eivät jaksa,ehdi,pysty toimittamaan kaikkia liitteitä. Toivottavasti Dyykkari saisi tukea sos.toimelta.

    Voimia opiskeluihin !

    VastaaPoista

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)