8.2.2016

Kuinka tehdä paskasta vielä paskempaa

Dyykkari on mestari tässä. Tässä hänen oppinsa:

1. Ajattele ääripäinä.

Käy joko todella hyvin tai sitten todella huonosti. Mikään muu vaihtoehto ei ole mahdollinen. Koska kaikki on paskaa, todennäköisintä on, että käy todella huonosti. Esimerkkejä:
 • Kaikki vihaavat sinua.
 • Yrität ja kuolet.
 • Auto räjähtää.
Mahdottomia skenaarioita ovat esimerkiksi se, että osa ihmisistä pitää sinusta, osa ei. Tai se, että yrität ja menee kohtuullisen hyvin. Tai se, että autoon tulee pikkuvika, joka on kuitenkin korjattavissa.

2. Yleistä.

Koska aamulla sängystä noustessa paitasi oli hukassa, kaikki menee tänään pieleen. Ihan kaikki. Jos yrität jotain uutta, kaiken pitää mennä täydellisesti, tai luovutat kokonaan: Tää menee paskaks kuitenkin.

3.Vähättele hyviä asioita.

Jos käy niin hullusti, että jokin asia ei menekään päin persettä, älä huomaa sitä. Tai jos huomaat, totea heti, että poikkeus vahvistaa säännön. Jos joku huomauttaa sinulle asioista, jotka kuitenkin ovat elämässäsi hyvin, tyrmää ne kaikki. Esimerkkejä:
 • Lapset on terveitä. "Kyllä ne kohta sairastuu."
 • Sulla on asunto. "Ei tähän oo varaa, kohta menee luottotiedot."
 • Meillä on toisemme. "Sä kohta jätät mut kuitenkin."
4. Päätä toisten puolesta, mitä he ajattelevat.

Puolisosi aikoo selvästi jättää sinut. Lapsesi vihaavat sinua. Vaikka he vakuuttaisivat päinvastaista tai olisivat aina iloisia nähdessään sinut, älä usko. Se on juoni. Tulkitse kaikki heidän tekonsa oman päähänpinttymäsi läpi: Puolisosi leipoi sinulle, jotta sinusta tuntuisi vielä paskemmalta kun hän lähtee. Lapsesi tekivät sinulle isänpäiväkortit vain, koska oli pakko.

5. Syytä itseäsi kaikesta pahasta.

Jos jokin menee pieleen, se johtui aivan varmasti jostakin mitä teit. Se ei voinut olla sattumaa tai jonkun toisen huolimattomuutta. Vain ja ainoastaan sinun vikasi. Jos sen sijaan jokin menee hyvin tai paremmin kuin pelkäsit, sen täytyy johtua sattumasta. Ei siis esimerkiksi siitä, että valmistauduit hyvin tai osasit jotain.

6. Tulkitse kaikki pahimman kautta.

Jos et saa puolisoasi kiinni puhelimella, hänen täytyy olla pettämässä sinua. Jos et näe lapsiasi koko ajan, he ovat jäämässä auton alle. Jos Kelan päätös viipyy, se tarkoittaa, että se on kielteinen. Jos ulkona sataa, autoon tulee sähkövika.

7. Keksi asioita ja usko niihin.

Jos olet sopinut kaverisi kanssa yhteisestä illanvietosta, hän kuitenkin peruu viime hetkellä. Jos puolisosi on valmistumassa, hän ei tule ikinä saamaan töitä. Jos lapsen päästää yksin menemään leikkipuistoon, se jää auton alle. Jos lapsen päästää leikkimään metsään, se kaatuu ja saa naarmun ja äiti käyttää sitä todisteena pahoinpitelystä ja lasten tapaamiset loppuu siihen.

Älä annan kenenkään tai minkään vakuuttaa sinua päinvastaisesta.

5 kommenttia:

 1. Kirjoitit juuri omasta ajatusmaailmastani :€

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaista se munkin ajatusmaailma oli silloin joskus vuonna 2007. Onneks ei enää. Nykytilanne löytyy seuraavasta postauksesta. Onneks ajatusmallejaan voi muuttaa. :)

   Poista
 2. Kuulostaa kovin tutulta. Kuulostaa vanhalta minältä, joka onkehittymässä. Ajatusmallejaan voi tosiaan muuttaa, onneksi. Kuulostaa aviomieheltäni. Toisinaan on hankalaa kehittää itseään jopa ammattilaisten kanssa rahalla maksaen, kun kotona odottaa herramustavalkoinen. Onneksi herramustavalkoisenkin on mahdollista muuttua, kun teemme yhdessä työtä myös hänen eteensä.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Niin kuulostaa. Pelkään taudin uusivan, jos ei stressi kohta helpota.

   Poista

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)