12.4.2016

Huomio tiukasti maalissa

Aika tuntuu juoksevan eteenpäin. Tai ainakin tuntuu, että asiat lentelevät päin näköä, eikä meinaa perässä pysyä. Tänään oli yksi deadline, torstaina toinen, perjantaina kolmas. Ensi viikolla loppuu kaksi isoa kurssia. Tuntuu, että jatkuvasti hommat kaatuu niskaan. Olen priorisoinut tehtävät ja yritän aina ottaa pinon päällimmäisen. Yksi kerrallaan, enempää ei voi tehdä.

Huolehdin riittävästä unesta aina kun voin. Tänään nukuin univelkoja pois. Silti ehdin palauttaa tehtävän ajoissa.

Sunnuntai-iltana ehdittiin vihdoin keskustella aikuisten kesken. Sovittiin, että D puhuu eksänsä kanssa karkin syömisestä ja sopivat yhdessä jonkun rajan sille, paljonko karkkia saa karkkipäivänä ostaa. Keskustelulle olisi todella tarvetta. Lapsi kertoi äidin (itse asettamastaan laihiksesta huolimatta) antaneen hänelle karkkia karkkipäivän ulkopuolella ihan vain siksi, että lapsi oli ollut kiltisti. Ja äiti oli kuulemma ollut hänelle velkaa karkkia, kun oli ottanut karkkipäivänä hänen pussistaan kolme karkkia (!!!). Ei voi ymmärtää.

Sovittiin myös, että pidetään lasten kanssa kiinni nukkumaanmenoajoista. Ja että D tekee enemmän kotitöitä. Niin kuin on tehnytkin. Puhuttiin rahankäytöstä. Valitin kaikesta, mitä nyt mieleen tuli. Sovittiin monesta asiasta.

Maanantaina lähdin taas yhdelle työpaikalle harjoitteluun ja myymään itseäni sinne töihin. Tulokset jäivät aika laihoiksi. Tapasin vain yhden alani ihmisen, pomo huiteli jossain ja kaikilla oli kiire. Jos saisin valita vapaasti näistä kahdesta nyt näkemästäni työpaikasta, haluaisin ehdottomasti siihen ekaan. Onneksi paikan pomo tuntuu tajunneen, että minut kannattaa sinne ottaa töihin. Pyysi minua jo kouluttajaksi, kun heillä on tiedossa organisaatiouudistus vuodenvaihteessa. Totta kai menen, jos ei ole vakipaikkaa siihen mennessä löytynyt.

Ensi viikonloppuna toivotaan, että narsisti-eksä sallii taas tapaamisen. Viime viikonloppuna peruuntui, kun lapsi oli vatsataudissa. Maanantai menee autoa korjatessa, tiistana ja keskiviikkona opiskeluhommia, torstai menee matkustaessa, perjantai ja lauantai seminaareissa ja taas takaisin D:n luokse. Seuraavat kolme viikkoa väännän kirjallisia töitä kirjastolla. Sitten tentti, viimeinen intensiivikurssi, viimeistenkin tehtävien palautukset ja pääsen vihdoin kesälomalle.

Ensi viikolla pitäisi selvitä, pääsenkö työhaastatteluun.

1 kommentti:

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)