4.10.2017

Miten terapeutti saadaan hämilleen

Vein mind-mapin terpalle. Hän pyysi lupaa näyttää sitä työnohjauksessaan, minkä tulkitsin tarkoittavan, että hänen pitää miettiä uusiksi, mitä minun kanssani tehdään. Hän totesi, että yleensä terapia aloitetaan siitä, että selvitetään, mitä osia ylipäätään on olemassa. Minä osasin jo kertoa todella monesta osasta sen, kuinka vanhoja ne ovat, milloin ne ovat syntyneet, mikä tapahtuma ne synnytti jne. Terppa totesi, että olen selvästi tehnyt osieni kanssa töitä jo vuosia.

Nyt odotan mielenkiinnolla, mitä seuraavalla kerralla tehdään.

Melkein unohdin päivän suuren edistysaskeleen. Yksi osa tuli valittamaan, että lohikäärmeet ahdistelevat sitä. Selvisi, että lohikäärmeet halveksivat osaa, koska se oli toiminut aloitteentekijänä hyväksikäyttötilanteessa ja ollut muutenkin suostuvainen. Totesin osalle, että oli ihan luonnollista, että tunsin jo lapsena seksuaalisia tuntemuksia, mutta että oli ihan helvetin surullista, että en saanut luontaisesti ja omaan tahtiini tutustua niihin tuntemuksiin, vaan osasin kohdistaa ne vain mielensärkijään. Lisäksi ilmoitin lohikäärmeille, että koska osa oli ollut alistuva, olimme välttyneet pahoinpitelyltä. Osaa piti siis kohdella sankarina, ei petturina. Tunsin lämmön osaa kohtaan hulvahtavan rintaani.

Sitten nousi toinen osa. Se valitti, että sitä panettaa ja että se hävettää sitä. Annoin sen panetukselle luvan. Kerroin, että nyt olen turvallisessa parisuhteessa, jossa panetuksesta kertominen saa toisen osapuolen ilahtumaan ja sitten pannaan. Ei seuraa väkivaltaa tai pakottamista. Voin siis vapaasti kokea panetusta, ja päättää itse, haluanko että sille tehdään jotain.

Lopulta nämä kaksi esiin noussutta osaa halasivat toisiaan ja ilmeisesti yhdistyivät yhdeksi rakennelmaksi, jonka perustana olivat sanat "luonnollisuus" ja "surullista".

Uskon, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun noin halveksittu osa saatiin nostettua noin arvostettuun asemaan. Tämä saattaa avata ovia myös muiden halveksittujen osien kanssa työskentelyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen jokaisen kommentin ja arvostan niitä, vaikka en aina vastaakaan. :)